Obespravljeni radnici konfekcije “Borac” krenuli pješice prema Novom Travniku

Obespravljeni radnici konfekcije “Borac” iz Travnika, njih pedesetak, krenuli su jutros pješice prema Novom Travniku gdje će, kako su najavili, blokirati rad tamošnje porezne uprave.

Radnici traže uvezivanje radnog staža i naglašavaju da su prevareni.

Sindikalni povjerenik konfekcije “Borac” Samir Zahirović kaže kako je uvezivanje staža za više od 177 nezbrinutih radnika “Borca” dogovoreno prije mjeseca dana na sastanku u Vladi Federacije, ali da do toga nije došlo.

– Imamo poreznu upravu koja ne želi riješiti status radnika. Danas ćemo pješice krenuti u Novi Travnik, gdje ćemo blokirati poreznu upravu. Ako se ništa ne dogodi, u ponedjeljak ćemo pješice u Sarajevo, pa da vidim hoće li gospoda to dozvoliti bolesnim ženama. Novac za uvezivanje staža imamo od prodaje nekretnina i ne tražimo nikakvu milostinju – kazao je Zahirović.

Dodao je kako bi radnici trebali pješke stići u Novi Travnik oko 11:30 sati

Radnici su jučer prosvjedovali ispred zgrade porezne uprave u Travniku, no ističu da im se nitko nije obratio jer su u zgradu svi napustili prije nego što su radnici stigli.

Nekadašnji radnici konfekcije “Borac”, koji su ostali bez posla, očekuju da im radni staž bude uvezan novcem od prodaje hotela “Lipa“ u Travniku. Među njima je 40 onih koji su stekli pravo na mirovinu, dok je 40 teško oboljelih.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*