Pripreme za biciklističku utrku “Tuzla-25.maj”

 BK Zmaj od Bosne privodi kraju sve potrebne pripreme za međunarodnu trku ‘Tuzla – 25.maj’ ,koja će se ove godine održati po 20.put u kontinuitetu. Kao i ranijih godina, na trci se očekuje učešće velikog broja kako bosanskohercegovačkih biciklista, tako i bicikista iz regiona i šire.

Trka ‘Tuzla – 25.maj’ boduje se za Premijer ligu BiH i jedna je od dvije međunarodne biciklističke trke u organizaciji ovog kluba, a obje su u proteklim godinama dokazale svoj renome.

Ovogodišnja trka ‘Tuzla – 25.maj’ vozit će se 23.maja (subota), sa startom ispred TC Omega (Tuzla) odakle će se voziti zatvorena trka do Simin Hana. U okviru zatvorene trke će biciklisti, kao i prethodnih godina, odati počast nastradaloj tuzlanskoj mladosti na Kapiji te na Slanoj banji. Nakon toga će krenuti oficijelni dio trke iz Simin Hana, na relaciji Simin Han – Kalesija – Sapna (okretište) – Kalesija – Simin Han. Iako je bio predviđen brdski cilj u Čaklovićima, zbog loše putne dionice trka će se završiti kod tunela. U trci će i ove godine biti obilježen i jedan brdski cilj posvećen Nebojši Petroviću, nastradalom mladom biciklisti iz Loznice.

Iz Kluba navode kako je i ova trka, kao i prethodno održane, zahtijevala mnogo truda oko organizacije i obezbjeđenja svih pretpostavki za uspješnu i sigurnu trku, kao i nagrada za generalni plasman i plasman u okviru Premijer lige BiH.

“Kao organizatori smo spremni a i kao takmičari”, izjavio je Hajrudin Trle, trener i aktivan biciklista Kluba, i dodao: “Zahvaljujem se svima koji su pdržali održavanje ove trke, nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, te da ćemo pružiti kao i ranijih godina dobar izazov biciklistima koji će se odazvati učešću, a naravno, očekujemo i dobar plasman Zmajeva jer za ovu trku se pripremamo već duže vrijeme i sve što smo vozili u proteklih par mjeseci bilo je zarad dobre forme i dobrih rezultata na ovoj našoj trci”, zaključio je Trle.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*