Tuzlanski bajkeri dio velike evropske humanitarne akcije

Naš grad podržat će akciju „Bukom motora protiv tišine ALS-a“ koju pokreće Udruga Neuron i koja ima za cilj skretanje pažnje na ovu smrtonosnu bolest kao i  podizanje svijesti o ALS-u i istovremeno prikupljanje potrebnih sredstava za nabavku komunikatora za sve neverbalne pacijente, jer se pomagalo ne može dobiti preko zdrastvenog osiguranja.
-Pacijentima i njihovim obiteljima olakšali bi situaciju, ostvarili im pravo na dostojanstven život. Akcija  se istovremeno organizuje u zemljama regije ali i sviejta  23.05.2015. (ujedno obilježavajući i dan neuro-muskulativnih bolesti 21.05.). Akciju će podržati i bajkeri iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke, Italije, Španije , Kanade i BIH – saopštili su organizatori akcije za Tuzlanski kanton Motoklub Geargrinder Tuzla.

Akcija će započeti u 11 sati sa platoa parkinga kod Panonskih jezera. Sat vremena poslije kolona motocikala krenut će u promotivnu vožnju gradom.

-Pozivamo sve bajkere  da nam se priključe u što većem broju. Izazovimo najveću buku motora! Također pozivamo i naše sugrađane da podrže ovu akciju i da nam se pridruže te budu dio humanog projekta bajkera iz BIH i svijeta – istakli su iz Motokluba Geargrinder Tuzla.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*