Baždarević: Moglo bi na spisku biti par novih lica

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 12. aprila će u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Izraelom, a selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević će u narednim danima uputiti pozive fudbalerima na koje će računati za pomenuti meč.

Do možda i odlučujućeg susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostalo je nešto više od 20 dana, a selektor našeg nacionalnog tima vjeruje da njegovi izabranici mogu do pobjede.

“Važan susret je pred nama, no vjerujem u naš kvalitet i zajedništvo i mislim da ćemo obradovati naciju. Zbog odbrambenog reda imam slatkih briga”, za SportSport.ba kaže dobro raspoloženi Baždarević.

“Dobro je da ne pričamo uvijek o problemima od kojih ne trebamo bježati. Imamo ih i toga smo svi svjesni, ali evo ima i lijepih stvari. Mujdža se vratio na teren, odigrao je dosta dobro posljednja dva Freiburgova susreta. Kolašinac je igrao svih 90 minuta u duelu Schalkea i Paderborna, Šunjić je standardan u Kuban Krasnodaru, Vranješ u Gaziantepsporu. To su lijepe vijesti, no malo zabrinjava Zukanovićeva povreda”, dodao je Baždarević.

Selektor našeg nacionalnog tima u stalnom je kontaktu sa Emirom Spahićem, koji nije u takmičarskom ritmu pošto je raskinuo ugovor sa Bayerom.

“Prije dva dana sam razgovarao sa Emirom. On ozbiljno trenira sa svojim ličnim trenerom i siguran sam da će spreman doći na okupljanje, te da će odigrati onako kako zna. Po tom pitanju nisam zabrinut”, ističe Baždarević.

Pripreme reprezentacije za duel sa Izraelom trajat će deset dana, a na selektorovom spisku će se najvjerovatnije naći 22 igrača plus tri golmana.

“Malo nam je specifična situacija, odnosno pripreme će trajati nešto više nego je uobičajeno. Moj plan  jepozvati 22 igrača plus tri golmana jer uvijek moramo razmišljati i o eventualnim povredama tokom priprema. Nadam se da ih neće biti, no moramo na sve misliti. Igrači koji ne dobiju poziv odlaze na odmor, a ne smijemo dozvoliti da ih hvatamo po moru ukoliko se neko slučajno povrijedi”, ističe Baždarević i dodaje da bi na spisku moglo biti i par novih lica:

“Još uvijek razmišljam. Neće biti nekih velikih promjena u odnosu na spisak za Andoru i Austriju, ali moglo bi biti, da tako kažem, par novih lica.”

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*