Rukometna utakmica s Bjelorusijom novi hit među navijačima

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić i Mirza Muzurović, direktor reprezentacije, danas su tokom  sastanka sa menadžmentom Gradske Arene u Zenici precizirali organizaciju kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, 11.juna.

– Ovo je za našu reprezentaciju najvažnija utakmica kvalifikacija, ali i veoma važna utakmica za plasman na naredno Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Francuskoj. Želimo da obezbijedimo sve uslove za pripreme naše reprezentacije i da ljubitelji sporta, posebno rukometa, imaju vrhunske uslove na ovoj utakmici. Ono što nas posebno raduje da je interes navijača za ovu utakmicu ogroman i da očekujemo da će dvorana biti puna, tako da podrška našim reprezentativcima neće izostati – kaže Mirza Muzurović.

Prema riječima Smaje Karačića pripreme se, uz brojne poteškoće, za sada odvijaju dobro. Za trenažni proces je obezbjeđena Arena i svi drugi resursi Sportsko-rekreativnog centra Kamberovića polje.

Problemi oko smještaja reprezentacija su riješeni, i obje selekcije će biti smještene u okviru elitnog hotela “Zenica”.

Zanimljivo je da će u ovom hotelu, koji su do sada koristile brojne reprezentacije i vrhunske sportske ekipe, u isto vrijeme boraviti i nogometna reprezentacija Izraela.

Iako među navijačima i poštovaocima sporta vlada izuzetno veliki interes za utakmicu BiH – Bjelorusija u prodaji će zbog sigurnosnih razloga, jer se radi o utakmici visokog rizika, biti pušteno oko 5.000 ulaznica. Interes za posjetu ovoj utakmici je izuzetno veliki i već se javljaju brojni navijači iz inostranstva za rezervaciju ulaznica što sada nije moguće.

Svi oni će morati da kupe karte putem interneta, jer niko neće imati prioritet, osim posebnih gostiju koji su već protokolarno najavljeni.

Planirano je da izvršni organizatori u saradnji sa zaštitarskom službom poduzmu posebne mjere kontrole posjećenosti utakmice.

Kako je dogovoreno 27.maja će u prodaju biti pušteno 4.500 ulaznica, koje će se, po cijeni od 10 i 12 KM, prodavati na prodajnim mjestima u Areni Zenica, zatim na štandu kod robne kuće Bosanka u Zenici, te na prodajnom mjestu u sarajevskoj Ferhadiji.

Svi zainteresovani mogu kupiti ulaznice i putem internet portala ‘kupi kartu’. Dan pred i na sam dan utakmice u Zenici i Sarajevu će u uličnu prodaju biti pušteno oko 500 ulaznica za one koji ne budu u predprodaji kupili ulaznice.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*