Sloboda se pobjedom želi oprostiti od tuzlanske publike

Narednog vikenda na programu su utakmice predposljednjeg 29.kola fudbalske BH Telecom Premijer lige BiH. Tuzlanska Sloboda će se od domaćih navijača na Tušnju, oprostiti susretom sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske.

Riječ je o protivniku koji se grčevito bori za opstanak u društvu najboljih, i trenutno su predposljednji na prvenstvenoj tabeli. U drugom dijelu prvenstva značajno su pojačali ekipu, čemu u prilog ide 16 osvojenih bodova na proljeće. Kako je na održanoj press konferenciji kazao trener u stučnom štabu Slobode Amir Spahić, Mladost su u dva navrata skautirali, i očekuju da će njihov naredni protivnik igrati zatvoreno kako bi Tušanj napustili ne poraženi.

„Sigurno da želimo da nastavimo tamo gdje smo stali, da se od tuzlanske publike oprostimo pobjedom. Ako svi pružimo igru kao što smo pružali u ovoj polusezoni, kroz posjed lopte i agresivnu igru, možemo upisati pobjedu“, kazao je Spahić.

Sloboda će nastupiti u kompletnom satavu, a stručni štab može da računa na sve igrače. Prema riječima golmana Slobode Kenana Pirića, atmosfera u svlačionici je odlična, pa je za očekivati dobru fudbalsku predstavu crveno-crnih.

Utakmica Sloboda – Mladost igra se u subotu od 17 sati, a treba pomenuti da je odlukom tuzlanskog kluba ulaz na Tušanj besplatan. U ostalim utakmicama 29.kola fudbalske BH Telecom Premijer lige BiH igraju: Zvijezda – Velež, Borac – Drina, Vitez – Sarajevo, Željezničar – Travnik, Radnik – Čelik, Zrinjski – Olimpik i Slavija – Široki Brijeg.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*