Među povrijeđenima kod Srebrenika i košarkaš Gradine, hitno potrebna krv

Adnan Gopo, kapiten A1 ligaša KK Gradina iz Srebrenika, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 3 sata dogodila na magistralnom putu Tuzla – Orašje na skretanju za naselje Bjelave kod Srebrenika.

Gopo se nalazio u automobilu Passat, koji se sudario sa autobusom preduzeća Bundavica iz Tuzle, a podsjećanja radi u stravičnoj saobraćajnoj nesreći učestvovali su i vozači dva teretna kombija.

Nakon stravičnog sudara automobil Passat je smrskan, dok se autobus od siline udara prevrnuo. Nekoliko klupskih kolega nalaze se na UKC-u gdje čekaju nove informacije o Gopinom njegovom zdravstvenom stanju.

Zna se da je Adnan teško povrijeđen, odnosno da je njegov život ugrožen i da je priključen na aparate za vještačko disanje.

Saznajemo kako košarkaš Gradine nažalost ima više lomova i povreda unutrašnjih organa zbog čega će u narednim satima biti podvrgnut višestrukim operacijama. Saigrači Adnana Gope pozivaju sve one koji su u mogućnosti da daruju krv neophodnu za predviđene operacije.

Podsjetimo kako je još jedna povrijeđena osoba u kritičnom zdravstvenom stanju, dok je još osam povrijeđenih osoba zadržano na klinikama UKC-a Tuzla.

Službenici MUP-a TK nastavljaju rad na dokumentovanju ove teške saobraćajne nesreće.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*