Pritvor i zabrane za uhapšene u akciji “Maska”

Sud BiH odredio je pritvor i mjere zabrane za uhapšene u akciji “Maska” koji su osumnjičeni za krijumčarenje droge i cigareta.

U okviru prvog predmeta koji se odnosi na trgovinu drogom, jednomjesečni pritvor određen je za Sulejmana Berišu i Mersudina Meškovića, koji su zaposleni kao policijski službenici u MUP-u Republike Srpske, te za Ranka Vučinića i Mirka Ateljevića iz Trebinja.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Za Sašu Pešića iz Trebinja i Ostoju Radiškovića, policijskog službenika MUP-a Republike Srpske, određene su mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, zabrane korištenja lične karte za prelazak preko granice, te obaveza javljanja nadležnom policijskom organu jednom sedmično. Osumnjičenom Radiškoviću propisana je i zabrana obavljanja službene djelatnosti.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, a Pešić i Radišković osumnjičeni su i za dogovor radi činjenja krivičnog djela.

U okviru drugog predmeta koji se odnosi na krijumčarenje cigareta, Sud je prihvatio prijedlog tužitelja za određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičene Slavka Stolicu, Miroslava Stajića i Radeta Vujovića.

Sud BiH za Gorana Škrbu i Dejana Lisova odredio je mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, zabrane korištenja lične karte za prelazak preko granice, te obavezu javljanja nadležnom policijskom organu jednom sedmično.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske uhapsili su prije dva dana na području Banje Luke i Trebinja 17 lica u okviru dva predmeta koji se odnose na krijumčarenje opojnih droga i krijumčarenje cigareta.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*