Održan 18. Memorijalni međunarodni šahovski turnir “Kapija”

Šahovski klub “Inzio-Tušanj”, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, danas je u motelu “Rudar” u Tuzli, organizovao 18. Memorijalni međunarodni šahovski turnir “Kapija”.

Turniru organizovaom povodom obilježavanja 20.godišnjice od stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji 25.maja 1995.godine, odazvalo se oko 90  takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Njemačke. Igralo se sedam kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre 10 minuta po igraču, uz primjenu FIDE pravila za brzopotezni šah. Kako nam je kazao direktor turnira Ševko Hamzić, zadovoljni su odzivom šahista, ali je taj broj manji u odnosu na neke ranije godine.

Nekada je ovaj memorijal organizovan na otvorenom kod mjesta stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji, ali su organizatori zbog bojazni od vremenskih prilika i finansija odlučili, da šahovski turnir presele šahovski turnir u zatvoreni prostor. Ovom prilikom su se zahvalili Gradskoj upravi Tuzle, što je pokrovitelj turnira svih ovih godina, kao i preduzeću Rudar doo koji svake godine besplatno ustupa svoje prostorije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*