Potpisivanje memoranduma za podršku malim i srednjim preduzećima

Memorandum o razumijevanju za uspostavu Partnerstva za razvoj sistema i definiranje potrebnih usluga malim i srednjim preduzećima na području sjeveroistočne Bosne bit će potpisan danas u Tuzli.

Potpisnici Memoranduma bit će Ministarstvo poduzetništva i razvoja Tuzlanskog kantona (TK), Privredna komora TK, Udruženje privrednika, Općina Odžak, Razvojna agencija Modriča, Općina Srebrenik, Općina Gračanica, Općina Sapna, Udruženje Centar za razvoj poduzetništva Tuzla i Udruženje Nezavisni biro za razvoj.

Partnerstvo će, između ostalog, doprinijeti stvaranju funkcionalnog sistema i razvoju faktora koji čine povoljno poslovno okruženje, a time i razvoj malih i srednjih preduzeća i privlačenje stranih investicija.

Partnerstvo će biti formirano kao neformalna grupa čiji će rad koordinirati Nezavisni biro za razvoj u okviru i periodu provedbe projekta “Pertnerstvo za efektivniju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj BiH”, finansiranog iz sredstava Evropske unije, najavljeno je iz Vlade TK.

(RTv7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*