Papa Franjo nije gledao TV od 1990. godine

Poglavar Katoličke crkve u intervjuu za argentinski list La Voz Del Pueblo izjavio je da televiziju nije gledao 25 godina, da ne surfa internetom te da svakoga dana čita samo jedne dnevne novine i to desetak minuta. Kako prenosi Sky News, papa Franjo je također rekao da mu nedostaju šetnje rimskim ulicama i odlazak u pizzeriju.

“Televiziju nisam gledao od 1990. godine, rekao je Franjo i pojasnio da se 15. jula te godine zavjetovao Gospi da televiziju više gledati neće. “Rekao sam samom sebi: nije to za tebe”, dodao je.

Papa je poznat kao nogometni fan i vatreni navijač kluba San Lorenza, ali kaže da utakmice ne gleda, već da sve informacije o rezultatima dobiva od pripadnika Švicarske garde.

Sveti otac (78) kaže da redovno čita samo jedne dnevne novine, i to lijevo orijentiranu talijansku La Repubblicu, prenosi Avaz.

Na pitanje što mu nedostaje iz vremena prije nego je izabran za papu, Franjo je odgovorio: “Izlazak. Žudim za mirnim šetnjama ulicama. Ili za odlaskom u pizzeriju kako bih pojeo dobru pizzu.”, rekao je Franjo.

Novinar mu je predložio da si naruči dostavu u Vatikan, na što je Papa uzvratio da može, ali da to nije to: “Ja bih baš otišao u pizzeriju, to je cijeli smisao.”
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*