Džumhurov san u Parizu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će ispuniti dječački san i igrati sa svojim idolom Rodžerom Federerom.

Biće to duel trećeg kola Rolan Garosa.

“Čeka me, po mom mišljenju, najveći teniser svih vremena. Drago mi je što sam uspio da izborim treće kolo i što ću igrati sa Federerom. Moja prednost može da bude to što me ne poznaje. Ali, on će sigruno znati kako da igra, mislim da nema igrača s kojim ne može igrati. Siguran sam da će biti dobar meč. Nadam se da ću prudžiti dobar otpor, da ću odigrati dobro, a prije svega želim da uživam u meču, jer ipak je to ispunjenje dječačkog sna”, rekao je Džumhur uoči važnog meča u Parizu, gdje će imati podršku navijača, prijatelja i roditelja.

On u ovom meču nema šta da izgubi.

“Mogu mnogo toga dobiti ovim susretom, veliko je iskustvo igrati sa Rodžerom. Osvojo je sve što je mogao osvojiti, ali mislim da nije nepobjediv. Rezultatski ne znam šta će biti, ali želim da odigram dobro. Vidjećemo šta će biti”, dodao je Džumhur.

Čestitke za pobjedu nad Markosom Bagdatisom je dobio i od drugog tenisera svijeta Federera, koji je, između ostalog, rekao:

“Manje zemlje, poput Švajcarske, Srbije ili BiH proizvode igrače. Lijepo je vidjeti da takvi igrači zauzimaju značajna mjesta na listama najboljih. Džumhura ne poznajem dobro, zapravo nikada nisam gledao kako igra. Očekujem zanimljiv meč i biće mi neophodan potpuno drugačiji pristup nego u meču sa Marselom Granoljersom, s kojim sam igrao u drugom kolu.”

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*