Dodijeljene licence Slobodi, Čeliku, Borcu, Slaviji i Zvijezdi

Drugostepena komisije za licenciranje klubova Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine dodijelila je licence za nastup u Premijer ligi u sezoni 2015.(2016 klubovima Čelik, Borac, Slavija, Zvijezda i Sloboda.

Čeliku i Zvijezdi dodijeljene su bezuslovne licence, a Slaviji, Slobodi i Borcu uz zaključak na odluku Drugostepene komisije koji su klubovi obavezni ispuniti najkasnije do 10. jula. U slučaju da do tog datuma datuma Klub ne postupi po Zaključku, licenca kluba za nastup u Premijer ligi BiH će biti povučena.

Drugostepena komisija za licenciranje klubova podnijela je prijavu Disciplinskoj komisiji NSBiH za klubove koji nisu dostavili dokumentaciju potrebnu za licenciranje klubova u skladu sa Pravilnikom predviđenim rokovima.

Administracija za licenciranje NSBiH dužna je obavijestiti UEFA-u o Odlukama o izdatim/odbijenim licencama u postupku licenciranja za sezonu 2015./2016. do 29. maja.

Klubovi koji će učestovati u UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2015./2016. bit će podvrgnuti permanentnom UEFA-e nadzoru (monitoringu) u okviru finansijskog fair-play-a, zaključno sa danom 30. juni 2015. Dostavljanjem neophodne dokumentacije, do 15. jula klubovi će morati dokazati redovno izvršavanje obaveza prema uposlenicima (uključujući i igrače sa ugovorima) i/ili državi (porezi i doprinosi za zaposlenike), te drugim klubovima nastalim iz osnova transfera igrača. Ovo se odnosi na obaveze u periodu 1. januara do 30. juna 2015. godine. U slučaju neizmirivanja pomenutih obaveza, iste će se morati dokazivati i za naredni kvartalni period do 30. septembra, s izričitom obavezom obavještavanja do 15. oktobra. U slučaju propusta prilikom izvršavanja navedenih obaveza, nadležno tijelo za finansijsku kontrolu klubova pri UEFA će izreći disciplinske mjere prekršiocima, saopćeno je iz NSBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*