Povodom papine posjete: Za petak predloženo skraćenje radnog vremena u FBiH

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade Federacije BiH bit će uvršten prijedlog odluke o skraćenju radnog vremena u Federaciji BiH u petak, 5. juna, dan uoči posjete pape Franje Sarajevu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema prijedlogu Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, koji će se naći pred Vladom, radno vrijeme će u svim državnim, javnim institucijama i ustanovama, te organima uprave na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine biti skraćeno i trajat će do 12 sati, a u povodu  organizacije i priprema za doček poglavara Vatikana pape Franje Bosni i Hercegovini.

Prema navodima resornog ministra Milana Mandilovića, prva posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini je događaj od najvećeg političkog i duhovnog značaja za sve građane i državu Bosnu i Hercegovinu.

“Skraćenje radnog vremena u petak u Federaciji BiH je motivisano organizaciono-sigurnosnim razlozima, ali i u cilju omogućavanja adekvatne pripreme kako vjernika tako i svih građana Bosne i Hercegovine za doček pape Franje, koji će u subotu, 06. juna posjetiti Bosnu i Hrecegovinu”, navode u Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*