U Sarajevo dopremljena stolica za papu Franju

Na olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase danas je napokon dopremljena stolica koju će za vrijeme svete mise koristiti papa Franjo.

“Stolica je završena prije tri dana u rezbarskoj radionici Hajder Art u Zavidovićima, a zbog sigurnosti j u je sve vrijeme čuvala zavidovićka policija. Danas u 11 sati prebačena je iz radnje u katoličku crkvu Svetog Josipa jer su vjernici te župe finansirali stolicu, a tako su dobili priliku da vide da stolica nije obična, već je vrlo vrijedna”, rekao je za Klix.ba Miro Bešlić, župnik župe Svetog Josipa u Zavidovićima

Policija Zeničko-dobojskog kantona dopratila je stolicu do naplatnih kućica na Jošanici, odakle ju je pratila policija Kantona Sarajevo sve do stadiona Koševo.

“Komentari o stolici su pozitivni i drago mi je jer je ona nastala u Zavodivićima o kojima se malo priča, a danas se o njima govori pozitivno upravo zbog stolice za papu Franju”, kazao je Bešlić.

Podsjećamo, stolica koju su u proteklih dva mjeseca pravili Edin i Salem Hajderovac pravo je remek-djelo u koje je uloženo stotine sati aktivnog rada. Na stolici su osim Hajderovaca radili i Dino Čahtarević i Mujo Samba.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*