U okviru festivala arTZ upriličene filmske radionice

U okviru festivala savremene umjetnosti arTz u Tuzli jučer su upriličene filmske radionice u Ateljeu Ismet Mujezinović s Ognjenom Oggijem Tomićem, dobitnikom nagrade BAFTA, Britanske akademije za film i televiziju, te Rich Edwardsom iz Londona, koji je između ostalog sarađivao i s BBC-om.

Radionice koje se održavaju u okviru ovog festivala su otvorenog tipa.

-Na radionici Film Production III, Film Production IV, Oggi Tomić i Richard Edwards, zajedno sa sudionicima radionica pogledali su BAFTA nagrađeni film “Finding Family”, nakon čega je uslijedila njegova analiza – rekao je Feni Rusmir Krdžalić, direktor festival arTz.

Na drugoj radionici, Oggi i Rich su zajedno s produkcijskim timom Festivala arTz, učesnicima radionica snimili kratki promo video s motivima Tuzle i festivala arTz.

Krdžalić dodaje da su Trg Slobode, Gradski park, Korzo, Ismet i Meša, kao i mnoge druge uske uličice oslikane grafitima, bile lokacije snimanja promo videa. Svi prisutni su mnogo toga naučili od londonskog dvojca, a usput su se i dobro zabavili.

-Završetkom radionica i prikazivanjem BAFTA nominiranih filmova za 2015. godinu, završen je partnerski program British Councila BiH – ističe Krdžalić.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*