Medju 12 najboljih i radovi učenika JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša 5. juna Fond za zaštitu okoliša FBiH je raspisao Nagradni konkurs za najbolje likovne radove učenika osnovnih škola na temu „Sedam milijardi snova. Jedna Planeta. Trošimo resurse pažljivo. Zagađenje nije cool”, a odabrani su i najbolji radovi, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Na osnovu detaljnog tumačenja likovnih radova, poruke koja se trebala dostaviti uz rad kako bi pobliže pojasnila ideju i tehniku koju su učesnici na Konkursu imali kao zadatak, kao i estetskog utiska, Komisija za odabir radova je donijela odluku o 12 najboljih, jednakovrijednih likovnih radova sljedećih osnovnih škola:

JU OŠ „Ivana Mažuranića“, Tomislavgrad
JU KŠC „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik, Travnik
JU OŠ „Ćamil Sijarić“, Sarajevo
JU OŠ „Orašje“, Orašje
JU OŠ „Novi Grad“, Tuzla
JU OŠ„Podlugovi“, Ilijaš

JU OŠ „Bužim“, Bužim
JU OŠ „Hasan Turčalo Brzi“, Ilovača, Goražde
JU OŠ „Kovači“, Kovači, Zavidovići
JU OŠ „Ivane Brlić-Mažuranić“, Ljubuški
JU OŠ „Kiseljak“, Kiseljak
JU OŠ „Miroslav Krleža“, Zenica

U ponedjeljak, 8. juna 2015. godine, u 13:00 sati u prostorijama Fonda, ulica Hamdije Čemerlića 39a, Sarajevo, autorima odabranih radova (nastavnicima i učenicima koji su učestvovali u izradi likovnih radova) će biti uručene nagrade. Autori 12 najbolje ocijenjenih radova bit će nagrađeni prigodnim promotivnim poklonima i plaketama Fonda za zaštitu okoliša FBiH, a osnovnim školama čiji su radovi proglašeni najboljima bit će uručene novčane nagrade u iznosu od po 700 KM.

(nap/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*