Autobus iz filma “Ko to tamo peva” ponovo na turneji

Film ‘Ko to tamo peva’ stekao je kultni status, a pjesma iz filma i danas izmamljuje osmijehe na lica. Glavna zvijezda bio je autobus koji još jednom kreće na turneju.

Restauracija autobusa iz kultnog filma ‘Ko to tamo peva’ počela je u prostorima zagrebačkog Jadran filma, a nakon temeljite obnove i vraćanja autobusa u stanje u kakvom je bio za vrijeme snimanja 1980. godine, planirana je turneja po državama bivše Jugoslavije.

Po riječima predsjednika Uprave Jadran filma Vinka Grubišića, nositelja projekta obnove, za Mercedesov autobus iz 40-ih godina prošlog stoljeća postoji veliki interes javnosti, ali i investitora zainteresiranih za obnovu, iznajmljivanje i turneju, a među njima je i velika tvrtka što posluje u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

“Napravili smo plan obnove i planiramo ga staviti na kotače i učiniti ga voznim za turneju po zemljama tzv. regije. Puni naziv tog projekta ne mogu još otkriti, ali radni naslov mu počinje sa “Tko nas…”, ističe Grubišić navodeći da bi turneja mogla krenuti na završetku ljetne sezone. U tom projektu, prema njegovim riječima, sudjelovat će i velika imena iz Hrvatske i susjednih zemalja koja još ne može otkriti.

Grubišić ističe i da za autobus svakog tjedna prima nekoliko poziva onih koji ga žele kupiti ili iznajmiti, ali u Jadran filmu autobus s natpisom “Krstić i sin” smatraju “obiteljskim srebrom”. Osim turneje po zemljama bivše Jugoslavije, u planu je i izvođenje autobusa na zagrebačke ulice – naravno nakon temeljite obnove i dobivanja registracije pod posebnim uvjetima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*