Dvojica izvršnih direktora Deutsche Bank podnijela ostavke

Izvršni direktori Deutsche Bank Anshu Jain i Jürgen Fitschen podnijeli su ostavke na funkcije, saopšteno je iz uprave banke.

Fitschen i Jain su na ovim funkcijama od maja 2012. godine i njihovi ugovori trebalo je da isteknu marta 2017, prenio je AFP.

Jain će napustiti funkciju 30. juna naredne godine, dok će Fitschen napustiti funkciju 19. maja 2016. godine kada će biti održana generalna skupština akcionara.

Britanac John Cryan,, bivši finansijski direktor švicarske UBS banke od 2008. do 2011. godine i član upravnog odbora Deutsche Bank od 2013. godine, zamijenit će ih i od maja 2016. godine obavljat će funkciju predsjednika i izvršnog direktora.

Deutsche Bank je sredinom maja pokrenula unutrašnju istragu o tome da su ruski klijenti eventualno prali novac, pri čemu bi se moglo raditi o transakcijama vrijednim oko šest milijardi dolara u protekle četiri godine, objavili su njemački mediji.

Centralna banka Rusije se u oktobru prošle godine obratila Deutsche Bank sa zahtjevom da ispita berzanske aktivnosti pojedinih ruskih klijenata, izjavio je jedan od neimenovanih izvora.

 

(Vijesti.ba/Srna)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*