Atletičari „Slobode Tehnograd“ osvojili deset medalja u Zenici

Proteklog vikenda na terenima Kamberović polja u Zenici održano je pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici za seniore i seniorke, na kome su nastupili i članovi AK „Sloboda-Tehnograd“. Takmičari tuzlanskog kluba ostvarili su dobar rezultat, osvojivši deset medalja, od čega šest zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Prvaci Bosne i Hercegovine za 2015.godinu su Mahir Kurtalić koji je osvojio prvo mjesto u trci na 110 m prepone i skoku u dalj, Rusmir Malkočević  u trci na 400 m prepone, Anes Hodžić  u troskoku,

Melika Kasumović u troskoku, i Rahima Zukić  u trci na 3000 m stipl.

Rahima Zukić je osvojila i srebrnu medalju u trci na 3000 m, dok su bronzane medalje osvojili Mubina Hasanbašić  u trci na 800 m, te muške štafete  AK „Sloboda-Tehnograd“ 4x100m i 4×400 m.

Ovo državno prvnstvo je poslužilo selektorima ženske i muške reprezentacije BIH Kadi Delić-Selimović i Nebojši Matijeviću, da provjere trenutnu spremu svih reprezentativaca, koji već u srijedu 17. juna putuju u Baku, na „I Evropske olimpijske igre“. AK „Sloboda-Tehnograd“ će predstavljati pet osvajača zlatnih medalja iz Zenice.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*