Prognoza vremena za naredne dane

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će preovladavati sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i uvečernjim satima, uz postepen porast naoblake, očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom. U sjeverozapadnim i zapadnim područjima Bosna, uglavnom, bez padavina.

Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Dnevne tenperature kretat će se od 27 do 33 stepena.

U utorak će biti pretežno sunčano. Tokom dana, umjeren razvoj oblačnosti, u većem dijelu Bosne će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature iznosit će od 11 do 17, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 25 do 31 stepen.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Najmanje vjerovatnost za padvine je u sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature iznosit će od 10 do 14, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 25 do 29 stepeni.

U četvrtak će, uglavnom, biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature kretat će se od 6 do 12, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 24 do 28 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje kiša, a u drugom dijelu dana su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 8 do 14, na jugu od 13 do 19, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 25 do 30 stepeni, saopćeno je iz Odjseka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Vijesti.ba/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*