Danas sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Gradsko vijeće Tuzla će na današnjoj sjednici razmatrati izmjene Budžeta Grada za 2015.godinu i izmjene oko njegovog izvršenja za isti period.

Na dnevnom redu su odluke o stambenom zbrinjavanju korisnika kolektivnog smještaja kroz provedbu projekta pod nazivom “Zatvaranje kolektivnih  centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja”. Pred vijećnicima će biti o odluka o osnivanju i korištenju stambenog fonda uz primjenu principa socijalnog stanovanja.

Gradski vijećnici bi danas na sjednic trebali razmatrati i nekoliko nacrta poput onog o davanju u zakup poslovnih zgrada, prostorija i garaža kojim raspolaže Grad Tuzla, zatim o agrotehjničkim mjerama zaštite i korištenja poljoprivrednog zemljišta na gradskom području.

Među odluka je i Odluka o raspisivanju 3. javnog konkursa za prenos vlasništva bez naknade na nekretninama u vlasništvu Grada licima sa nastradalih područja, tokom prirodne nesreće, u svrhu izgradnje individualnih stambenih objekata.

Gradsko vijeće će razmatrati izvještaje o radu Inkubatora Lipnica, JKP “Saobraćaj i komunikacije”, kao i Doma mladih, Centra za socijalni rad i Gradskih apoteka Tuzla za 2014. godinu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*