Sindikat visokog obrazovanja traži ostavku rektora Envera Halilovića

Sindikat visokog obrazovanja TK, nezadovoljan zbog novih Standarda i normativa visokog obrazovanja, uputio je saopštenje za javnost u kojem poziva rektora Univerziteta u Tuzli Envera Halilovića.

Sindikat visokog obrazovanja TK zahtijeva trenutnu obustavu svih radnji na usvajanju novih Standarda, te da se skandalozni tekst uputi akademskoj zajednici, kao i studentima na uvid i raspravu. Prijedlog skandaloznih standarda i normativa visokog obrazovanja sačinila je radna grupa koju su kontrolisali rektor Enver Halilović, prorektorica za nastavu Rejhana Dervišević, resorna ministrica u Vladi TK Mirsada Begović sa svojim administrativnim osobljem i poslanik u Skupštini TK prof. Sabid Zekan.

Sindikat visokog obrazovanja predao je primjedbe na Standarde i normative premijeru gospodinu Begi Gutiću, međutim pomenuta radna grupa nije uvažila dostavljene primjedbe, niti mišljenje profesora Univerziteta u Tuzli u direktnim pregovorima i time pokazala da ne želi nikakav vid saradnje i nalaženje zajedničkih rješenja po ovom pitanju.

Zdrava konkurencija i kvalitetni privatni univerziteti su dobro došli u Tuzlanski kanton, ali otvaranje još gorih fakulteta od onih koje danas imamo, pritisak pojedinaca iz Skupštine i Vlade TK na javni univerzitet i pokušaj uvođenja moratorija na smjerove koje školuju privatni Univerziteti je klasična političko-korupcijska zavjera.

Sindikat visokog obrazovanja TK u cilju očuvanja opstojnosti Univerziteta u Tuzli i boljitka budućih generacija,poziva rektora Univerziteta prof. Envera Halilovića, da dobro razmisli i da podnese neopozivu ostavku organu koji ga je birao, Senatu Univerziteta na ovu poziciju“, navodi se u saopštenju Sindikata visokog obrazovanja TK.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. Halooo ba Sindikalci šta ste to sanjali grom vam pogodio mozak.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*