Gradonačelnik Imamović uputio poziv građanima da podrže DITU

Povodom pokretanja proizvodnje u DITI, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, uputio je saopštenje za javnost u kojem se kaže:

Zahvaljujem radnicima „Dite“ na upornosti i istrajnosti. Zahvaljujem Senadu Džambiću i firmi „Bingo“ za humanu ideju, pomoći radnicima „Dite“ da proizvedu naše čuvene robe i da te robe budu plasirane na tržište. Ovaj potez je svjetlo na kraju tunela, u njemu su sadržani i humanost i borbenost i pravda i nada. U građanima se napokon rodila nada, da će biti pravda, da će radnici ostvariti pravo na rad i da neće proći nepravda koja je špekulacijama pojedinaca, ugrozila radnike „Dite“ i mnogih fabrika širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem i svim drugim firmama koje su ovih dana krenule u akcije pomoći „Diti“.

Pozivam sve građane, organe vlasti i preduzeća, da ovaj problem smatraju najvažnijim, i da učine sve da se proces oživljavanja proizvodnje u „Diti“ ali i drugim fabrikama koje su u krizi, podrži. Pozivam državne organe, banke i povjerioce, da problemu Dite i drugih fabrika ne pristupaju okrutno, nego humano. Ovo je tačka preokreta, velika prilika za oživljavanje proizvodnje, spašavanje radnika i razvoj.

Pozivam građane BiH da kupuju proizvode „Dite“, kao i proizvode drugih BH fabrika, kako bi doprinijeli razvoju privrede i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini. Građani ove zemlje su zaslužili da im se napokon nešto lijepo desi, da na važnom primjeru Dite propadne nepravda i pobijede radnici, proizvodnja i pravda.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*