Akcija Mohito u Hrvatskoj: Jasmin Merdžanović uhapšen zbog krijumčarenja kokaina

Jasmin Merdžanović iz BiH jedan je od uhapšenih u jučerašnjoj akciji hrvatske policije pod kodnim nazivom Mohito, a kojom je razbijen balkanski narkokartel te je uhapšeno 10 osoba kod kojih je pronađeno više od 700 grama kokaina i spida. On se od ranije nalazi u pritvoru u zagrebačkom Remetincu zbog sličnih krivičnih djela.

U ovoj policijskoj akciji učestvovale su policije iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije, a uhapšeno je sedam Hrvata, Srbin, državljanin BiH i Nijemac.

Zaplijenjeno i amfetaminsko ulje
Tokom akcije policija je zaplijenila 752 grama kokaina, manju količinu amfetamina, ali i tri litra takozvanog amfetaminskog ulja, što je novost u kriminalnom podzemlju, te manju količinu marihuane, 4 grama amfetamina, 1,25 litara sumporne kiseline, 14,5 kilograma kofeina, 600 grama kreatina, 5 litara metilnog alkohola, tri vage i 166 komada streljiva raznog kalibra.

Voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke Dražen Miličević izjavio je na konferenciji za novinare da je akcija trajala u razdoblju od novembra 2014. do juna 2015. godine.

Sumnja se da su članovi grupe “pokrivali” područje od Njemačke, preko Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Organizator i šef grupe bio je Jovica Tomljenović (46), Srbin rođen u NJemačkoj, koji je hrvatsko državljanstvo dobio prije desetak godina.

Uhapšen je i bivši radnik obezbjeđenja Dragan Malogajski (46), vlasnik kafića “TNT” u Zaprešiću, koji je prije četiri godine osuđen u Zadru zbog kokaina.

Među uhapšenima su otac i sin Željko (49) i Benjamin Šuliček (21) iz Brdovca, u čijoj su se kući i na ribnjaku u Martinskoj Vesi miješale komponente za dobijanje amfetamina.

U Zadru je priveden Goran Vitlov (52) zvani Sisak, koji je u februaru već uhapšen zbog posjedovanja 48 grama kokaina.

Novinar Nove TV glavni kurir

Preostali članovi narkolanca starosti su od 27 do 49 godina, među kojima novinar Nove TV Saša Knežić koji je, prema rezultatima istraživanja, djelovao kao glavni kurir i operativac.

Ostali uhapšeni su Jasmin Merdžanović iz BiH, Miodrag Veselinović iz Srbije, koji se od ranije nalaze u pritvoru u Remetincu, te Nenad Laško za kojeg su članovi grupe dali 25.000 eura kaucije nakon što je u martu uhapšen na prelazu Harmica sa 534 grama kokaina.

Svaki od članova grupe imao je tačno određenu ulogu u lancu, pa je tako droga miješana u Srbiji, gdje su jedino na području bivše Jugoslavije znali pravilne razmjere komponenti za izradu opojne smjese.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*