Stonoteniseri “Kreka Edelex” se iz Sarajeva vratili sa 10 medalja

Na međunarodnom turniru “STENS OPEN 2015” održanom u Sarajevu od 19. do 21. juna učesnici stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” iz Tuzle ponovo su ostvarili sjajne rezultate osvojivši ukupno tri zlatne, jednu srebrenu i šest  bronzanih medalja.

Član stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Edin Gutić juniorski reprezentativac Bosne  iHercegovine je u kategoriji seniori osvojio treće mjesto i bronazanu medalju.

U kategoriji juniora Mirza Hanić je osvojio zlatni pehar  pobijedivši u finalu reprezentativca  Makedonije .Takođe u ekipnom dijelu kategorije juniora Mirza Hanić i Adis Muharemagić su finalu pobijedili ekipu “Libertas” iz Dubrovnika osvojivši prvo mjesto i zlatni pehar.

U ekipnom dijelu kategorije  kadetkinje Fazlić Amina i Zlatanović Šejla su osvojili drugo mjesto i srebrenu medalju dok su u kategoriji mlađe kadetkinje ekipno Lovrić Ema i Ahmetović Emina osvojile bronzanu medalju i treće mjesto.

U kategoriji najmlađe kadetkinje ponovo najviše uspjeha za tuzlanske stonoteniserke.

Lovrić Ema je osvojila prvo mjesto i zlatni pehar dok su sestre Zlatanović Medina i Šejla podijelile treće mjesto i bronzanu medalju.

Kada su u pitanju veterani u kategoriji preko pedeset godina Avdo Žustra je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju dok je u kategoriji preko šestdeset godina bronznom medaljom se okitio veteran Bašić Nedim.

Na najvećem međunarodnom turniru Bosne i Hercegovine koji je trajao puna tri dana učešće je uzelo preko 300 igrača iz  sedam zemalja.Iz stonoteniskog  kluba “Kreka-Edelex”  učestvovalo je ukupno 17 igrača, što je  ujedno i najmogobrojnija ekipe ovog turnira.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*