Tramvaj ukrašen simbolima BiH krenuo ulicama Strasbourga

Tramvaj ukrašen simbolima Bosne i Hercegovine krenuo je danas ulicama Strasbourga. Tramvaj je krenuo sa stanice ispred Evropskog suda za ljudska prava, a među prvim putnicima su bili predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, generalni sekretar Vijeća Evrope Thorbjorn Jagland i gradonačelnik Strasbourga Roland Ries.

U prvoj vožnji ovim tramvajem, koji će biti ukrašen do kraja predsjedavanja naše zemlje Vijećem Evropem, bili su i članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, zvaničnici Vijeća Evrope, bh. ambasador pri Vijeću Evrope Almir Šahović, sudija Evropskog suda za ljudska prava iz Bosne i Hercegovine Faris Vehabović i brojni gosti.

Za danas je planirano i predstavljanje najveće džezve na svijetu ispred čuvene katedrale u centru Strasbourga, te sadnja dva drveta, masline i hrasta, na obližnjoj granici Francuske i Njemačke.

Predsjedavajući Ivanić je izjavio kako Bosna i Hercegovina itekako može iskoristiti priliku koju pruža predsjedavanje Vijećem Evrope za predstavljanje svojih potencijala.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*