Ministri unutrašnjih poslova Britanije, Njemačke i Francuske posjetili mjesto napada u Tunisu

Ministri unutrašnjih poslova Velike Britanije, Njemačke i Francuske posjetili su danas mjesto terorističkog napada u tuniskom ljetovalištu Sousseu.

Najmanje 39 ljudi ubijeno je u petak, a približno toliko je povrijeđeno, u pucnjavi na strane turiste na poznatoj plaži u Sousseu.

Tuniski ministar unutrašnjih poslova Najem Gharsalli obišao je mjesto napada sa kolegama Theresom May iz Velike Britanije, Thomasom de Maiziereom iz Njemačke i Bernardom Cazeneuveom iz Francuske. Ministri su položili cvijeće na mjesto napada i minutom šutnje odali počast ubijenim, a kasnije danas trebalo bi da održe konferenciju za novinare u hotelu koji se nalazi u blizini mjesta napada.

Prema izjavi tuniskog ministra, napad je izveo student iz grada Kairouana, smještenog 60-ak kilometara zapadno od Soussa.

Teroristička organizacija ISIS, koja kontrolira veliki dio teritorija Iraka i Sirije, preuzela je odgovornost na napad u Tunisu, u izjavi postavljenoj na društvenim medijima.

Ovaj napad je izveden tri mjeseca nakon terorističkog napada u kojem je ubijen 21 strani turist u poznatom muzeju Bardo u glavnom gradu Tunisa.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*