Preraspodjela sredstava za naknade volonterima

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu u okviru razdjela Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u dijelu budžetskih sredstava u iznosu od 1.300,00 KM. U obrazloženju se navodi da je unutrašnja preraspodjela potrebna radi isplate naknada volonterima koji se finansiraju preko Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Vlada je donijela Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli planiranih rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu između budžetskih korisnika u dijelu tekućih i kapitalnih transfera i donacija u iznosu od 2.960,40 KM.

Vlada je, također, donijela Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2015. godinu između budžetskih korisnika u okviru razdjela Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u dijelu budžetskih sredstava u iznosu od 14.257,00 KM. Prema obrazlozenju, unutrašnja  preraspodjela potrebna je zbog isplate organizacije dodatnog defektološkog tretmana u okviru ljetne škole, za što je potrebno angažovati dodatnih 5 zaposlenika koje Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla nije planirao kroz Budžet TK za 2015. godinu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*