Skupština TK usvojila Zakon o osnivanju JU Disciplinski centar za maloljetnike

Nakon višesatne rasprave oko usvajanja dnevnog reda, Skupština Tuzlanskog kantona usvojila je danas po skraćenom postupku, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Javne ustanove Disciplinski centar za maloljetnike TK. Ovaj kantonalni Zakon je usklađen sa federalnim, i napravljena je izmjena u nazivu, prema kojem će umjesto disciplinski, nositi naziv Odgojni centar. Prema novom Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima, koji je na snazi od 2014. godine, troškove privremenog smještaja maloljetnika snosi Tužilaštvo TK, dok se u toku sudskog postupka troškovi isplaćuju iz budžetskih sredstava Suda.

Pored ovoga, uz dosta rasprave, takođe po skraćenom postupku, usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Tuzlanskom kantonu. Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona su donijeli Odluku o davanju saglasnosti na opredjeljenje Javne zdravstvene ustanove Univerzitetsko klinički centar Tuzla, za uspostavljanje javno privatnog partnerstva.

Prilikom usvajanja dnevnog reda, između ostalih je usvojena inicijativa, za oslobađanje plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta za 2014.godinu, zbog posljedica elementarnih nepogoda.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*