Vanredna sjednica Vlade TK: Izmijenjen Plan upisa u prvi razred srednjih škola

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2015/16. godinu.  Planom upisa učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2015./2016. godinuod 1.6.2015. godine, planirano je da se u JU Mješovita srednja škola Živinice upiše ukupno 17 odjeljenja, odnosno 315 učenika, a između ostalih stručnih zvanja i zanimanja planiran je upis jednog odjeljenja, odnosno 25 učenika, za zanimanje frizer-vlasuljar.Poslije prvog junskog upisnog roka, a na osnovu iskazanog velikog interesa učenika za upis u ovo zanimanje, školski odbor škole je donio Odluku o izmjeni prijedloga Plana upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015./2016. godinu. U JU Mješovita srednja škola Živinice interes za upis u zanimanje frizer-vlasuljar iskazali su 84 učenika, a s obzirom na to da se radi pretežno o učenicama, za koje nema previše drugih stručnih zvanja i zanimanja u okviru JU Mješovita srednja škola Živinice, školski odbor škole je odlučio da predloži povećanje Plana upisa učenika za jedno odjeljenje učenika za zanimanje frizer-vlasuljar.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje Nadzornogodbora JP „Šume Tuzlanskog kantona“ D.D. Kladanj. Odlukom je utvrđen prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članovaNadzornog odbora JP „Šume Tuzlanskog kantona“ D.D. Kladanj, u ime državnog kapitala,do imenovanja Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, a najduže do 90 dana u sastavuEdina Gogić, dipl. pravnik,Meris Hajdarević, dipl.ing. geologije, mr. sci. Admir Bećirović i Mirsad Đuzdanović, prof. pedagogije.

Vlada TK donijela je Odluku kojom prihvata tekst Aneksa I Sporazuma o regulisanju osnovnih pitanja dobrovoljne predaje u posjed i slobodno raspolaganje objektom Doma vojske FBiH u Tuzli, predložen od strane Ministarstva pravosuđa i uprave. Odlukom se također ne prihvata prijedlog teksta Aneksa Sporazuma o regulisanju osnovnih pitanja dobrovoljne predaje u posjed i slobodno raspolaganje objektom Doma vojske FBiH u Tuzli, predložen od strane JU Univerzitet u Tuzli.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*