Prijem za uspješne studente Pravnog fakulteta u Tuzli

Rektor Univerziteta u Tuzli danas je upriličio prijem za studente Pravnog fakulteta koji su ostvarili prvo mjesto na četvrtom Futura Moot court takmičenju u oblasti poznavanja Evropske konvencije i ljudskih prava i jurispodencije Evropskog suda za ljudska prava.

Suđenja su održana na Općinskom sudu u Travniku, i to pred eminentnim sudijama Ustavnog suda BiH, Apelacionog suda Srbije, te sudijama iz Hrvatske. Studenti Pravnog fakulteta su na tom takmičenju ostvarili impozantan rezultat, sa čak 30 poena razlike u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Studenti, predvođeni akademskim trenericama ostvarili su zapažene rezultate na simuliranim suđenjima pred Evropskim sudijama, a imali su i najbolji pisani podnesak. Pripreme su trajale više od dva mjeseca, ali mukotrpan rad se isplatio.

Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli danas je istakao kako Pravni fakultet, iako jedan od mlađih fakulteta, svakim danom postaje sve respektabilniji, što pokazuju i ostvareni rezultati na takmičenju. Zadaća Univerziteta je da pomogne da se taj kvalitet održi, te da se omoguće još bolji uslovi za razvijanje sposobnosti studenata.

Studenti Pravnog fakulteta naredni period iskoristit će za pripremanje za regionalno takmičenje koje će se u martu 2016. godine u Hrvatskoj. Nadaju se još jednom prvom mjestu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*