Detalji tragične smrti u Zenici

Nakon tragičnog događaja koji se dogodio na zeničkim bazenima gdje je 30-godišnja J. T. izgubila život utapanjem, javnosti se obratio i direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović koji je istakao da su svi potreseni tragedijom te je uputio saučešće porodici.

Jovanović je istakao da je sinoćnje noćno kupanje na zeničkim bazenima koje je bilo popračeno koncertom grupe “Nemoguće vruće” prošlo u najboljem redu bez i najmanjeg incidenta, te da se nesretni događaj u kojemu je život izgubila 30-godišnja Zeničanka dogodio oko dva sata poslije završetka programa kada na bazenima nije bilo nikoga.

“Po okončanju koncerta i noćnog kupanja nakon što su svi posjetioci napustili bazene, oko dva sata iza ponoći mladalačka nesmotrenost manje grupe od četiri osobe u kojoj je bila i nesretna djevojka, vratila se na bazene, kako bi se okupali. Ušli su samoinicijativno u krug objekta i tokom kupanja djevojci je pozlilo, nakon čega su njeni prijatelji pozvali hitnu pomoć. U pomoć su pritekli i radnici preduzeća koji rade na održavanju objekta. Nažalost, pokušaji reanimacije nisu uspjeli i djevojka je preminula”, stoji u saopćenju JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Jovanović je istakao da je su radnici kao i on te njegov pomoćnik Mugdim Elezović bazene napustili oko jedan sat poslije ponoći, te da su svi potreseni sinoćnjom tragedijom.

„Svi mi u preduzeću smo potreseni ovom tragedijom, a pošto sam i sam roditelj, saosjećam sa porodicom preminule djevojke i ovom prilikom im upućujem iskreno saučešće. Tuga i bol u ovom momentu je i za nas velika“, istakao je Jovanović uz apel na sve korisnike, a posebno mlade osobe da se pridržavaju pravila i radnog vremena bazena.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa kupača je u toku protekle noći samoinicijativno ušla u krug objekta u alkoholiziranom stanju nekon čega je došlo do tragičnog događaja. U toku dana bit će obavljena obdukcija tijela J. T. nakon čega će biti poznate i zvanične okolnosti pod kojima je došlo do nesretnog događaja.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*