Ostojić: Piroman tri puta dnevno pali požare u Čitluku i Međugorju

Požar koji je izbio u mjestu Studenci kod Ljubuškog u potpunosti je lokaliziran i sada se trenutno zbraja šteta, potvrdio je za Fenu zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ljubuški Ivica Šimić.

Naglasio je kako se ne radi o većoj materijalnoj šteti nastaloj na privatnim objektima, no da je u požaru izgorjelo oko 12 električnih stupova jer su vatrogasci morali spašavati obiteljske kuće.

Inače, požar se u mjestu Studenci jučer približio kućama, ali požrtvovanošću vatrogasaca spriječene su veće štete i njegovo širenje.

Zapovjednik ljubuških vatrogasaca smatra kako se najvjerojatnije radi o podmetnutum požaru.

Također, svi požari na području općine Čitluk su lokalizirani –Međugorje, Hamzići i Garišta, potvrdio je Feni zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk Silvijo Ostojić.

Naglasio je kako očekuje nove požare na području Čitluka i Međugorja gdje, kako je kazao “piroman tri puta dnevno pali požare”.

“Događaju nam se dnevno po tri požara na istim lokacijama. Tako da u Služnju, općina Čitluk tri puta dnevno izlazimo na teren. Znači da postoji neki piroman koji svakodnevno pali požare o čemu smo obavijestili i policiju. Ista stvar se događa i u Međugorju. Zapali ujutro mi pogasimo, pa zapali oko 15 sati i navečer”, kazao je Ostojić te dodao kako vatrogasci trenutno obilaze i kontroliraju teren.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*