Imamović potvrdio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Gradonačelnik Tuzle i potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Jasmin Imamović, bit će jedan od kandidata za novog predsjednika stranke. U intervjuu za Depo.ba Imamović je potvrdio odluku o kandidaturi.

– Smatram da svojim načinom rada mogu pokrenuti i velikom brzom povesti SDP naprijed. Mogu nametnuti timski rad, baš onakav kakav godinama imam u Tuzli. Tim kojeg vodim ostvario je svaki zacrtani cilj i nikada nije izgubio izbore – kazao je Imamović.

Govoreći o svom dosadašnjem statusu u stranci Imamović je kazao da njegov utjecaj na SDP Tuzle bio primjeren, a na SDP BiH minimalan.

-Nikada mi nije ponuđeno da ponesem državnu ili bar federalnu listu ili zauzmem značajniju poziciju u SDP-u. Nisam, dakle, bio dio prvog tima. Sada su se uslovi promijenili i ja sam spreman. Volio bih da se što više mojih drugarica i drugova kandiduje i da time svi damo doprinos istinskoj demokratizaciji SDP-a. Vjerujem da su i delegati Kongresa, pri donošenju odluke o izmjeni Statuta, to i očekivali. To je važno za SDP ali i za ukupnu demokratizaciju u BiH, jer mnogi članovi i grupe iz drugih partija žele demokratizaciju svojih partija u tom pravcu – poručio je Imamović.

On kaže da njegov politički program podrazumjeva potpunu promjenu u sistemu i predstavlja način angažmana velikog, neuporedivo većeg tima ljudi, u odnosu na dosadašnji i sadašnji način rada.

-Imam program potpuno drugačije kadrovske politike, forsiranja skromnosti umjesto neskromnosti, imam precizan plan višestrukog povećanja snage i naglog pokretanja SDP-a, zajedničkog djelovanja svih partija i stranaka BH ljevice, ali je rano da sada o tome govorim konkretnije – kazao je Imamović.

(Fena)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*