Baždarević: Moramo biti zadovoljni

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji. Naš nacionalni tim, može se reći, bio je miljenik sreće. Zmajevi će igrati u Grupi H zajedno sa Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom, a zadovoljan ishodom žrijeba bio je i selektor Mehmed Baždarević.

“Moramo biti zadovoljni. Priželjkivao sam Englesku ili Holandiju iz prvog šešira, no ne mogu nam se sve želje ispuniti. Belgija je jedna kvalitetna reprezentacija i volio bih da smo ih izbjegli”, za SportSport.ba je istakao Baždarević.

“Moglo je biti mnogo gore, a ukoliko nismo u stanju pobijediti naše rivale onda nam realno nije ni mjesto na Mundijalu. Iskreno, moram se javiti i odgovoriti na pitanja, no danas više razmišljam o onom što nas očekuje za mjesec dana nego o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naše najbitnije utakmice su one koje nam slijede, a nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo razmišljat ćemo o ovim za Svjetsko prvenstvo” dodao je selektor našeg nacionalnog tima.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*