Briljantno izdanje Zmajića protiv Italije, BiH u četvrtfinalu EP-a

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu protiv Italije rezultatom 72:59 u odlučujućem meču drugog kruga grupe F na Evropskom prvenstvu u grčkom Volosu. Na taj način naši mladi košarkaši ostvarili su historijski uspjeh i plasirali su se u četvrtfinale takmičenja.

Bh. juniori su odigrali briljantnu prvu četvrtinu koju su dobili sa 23:11 i u nastavak meča su ušli sa ozbiljnom prednošću. Do isteka prvog poluvremena uspjeli smo čak i povećati razliku, pa se na odmor otišlo vodstvom Zmajića 45:30.

I treća četvrtina je sve do samog finiša bila u istom ritmu, naši košarkaši su sigurno održavali prednost, ali u samom finišu Italijani su uspjeli da naprave mini seriju i pred posljednju dionicu rezultat je bio 54:46. Iako je tada mnogima kroz glavu prošla utakmica prvog kruga protiv Hrvatske kada smo ispustili veliku prednost, ovoga puta Zmajići se nisu pokolebali. Četvrti period su odigrali mirno i skoncentrisano, te na kraju su slavili zasluženu i veliku pobjedu 72:59 koja nas je odvela u četvrfinale.

Edin Atić je bio nezaustavljiv sa 24 poena i 17 skokova, Aleksić je postigao 16 koševa, Memić 13, a Manjgafić je dodao 12 uz 11 skokova. Kod Italijana bolji od ostalih bio je Bolpin sa 20 poena.

BOSNA i HERCEGOVINA: Aleksić 16 (5 skokova, 4 asisitencije), Antunović, Atić 24 (17 skokova, 5 asistencija), Šarić, Gegić 2, Đedović 1, Manjgafić 12 (11 skokova), Memić 13 (7 skokova), Penava 2, Hadžić, Pirić.

(SCSport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*