Crveno – crni spremni za domaću premijeru

Iza Crveno – crnih je sedmica u kojoj su mukotrpno radili kako bi se sutra u što boljem svjetlu predstavili domaćim navijačima. Po prvi put u novoj sezoni.

Husref Musemić je na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice protiv Rudara istakao kako je ovo veoma značajan meč, te da se maksimalno ozbiljno mora pristupiti ogledu sa Prijedorčanima.

“Utakmicom u Zenici nisam bio zadovoljan, jer su svi igrači podbacili. Ipak, to se dešava i mnogo jačim ekipama. Rezultat iz Zenice posljedica je toga što su igrači naviknuti na borbu za opstanak, što nije slučaj i ove sezone. Protiv Rudara će biti promjena, a i za ovu utakmicu nećemo moći računati na Kostića i Škahića”, poručio je sedmoj sili šef struke Crveno – crnih, te dodao da je sutrašnji protivnik dobro izanaliziran:

“Rudar je ekipa sa dosta novih igrača, ali znamo dosta o njima. Ne smijemo se opustiti i ozbiljno moramo ući u ovu utakmicu!”.

Kapiten našeg tima Zajko Zeba na Bilinom polju je odigrao možda i najslabiju partiju otkako je obukao crveno- crni dres. Ipak, za majstora njegovog kalibra dovoljan je jedan potez da obraduje tušanjsku publiku.

“Igrači u ovaj susret ulaze maksimalno motivirani! Spremni smo da se iskupimo za iznenadan poraz u Zenici. Još uvijek žalim zbog tog neuspjeha jer smo tamo imali teren idealan za igru. Ipak, okrenuli smo se narednoj utakmici i nadam se da ćemo upisati pobjedu protiv Rudara”, rekao je Zeba.

U konkurenciji za sutrašnji susret biće i povratnik Kenan Pirić. Ipak, kako je rečeno, on će meč najvjerovatnije započeti sa klupe jer je mjesec dana odsustvovao sa priprema. Mjesto prvog golmana zauzeće Mirza Hamzabegović koji je odigrao dobar meč na Bilinom polju.

Podsjetimo, utakmica Sloboda – Rudar igra se sutra (subota, 07. avgust) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 17:30 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*