TK: Objavljen konkurs za prijem nastavnika i stručnih saradnika u školama

Danas je objavljen Konkurs za zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu.
Resorni ministar jučer je, nakon višednevnih konsultacija, donio Pravilnik o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, a na osnovu kojeg će biti raspisan Konkurs.
Pravilnikom su zadovoljni i predstavnici sindikata i aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, jer ističu da je sve što se moglo pojednostavljeno, a s ciljem da ove godine bude što manje pritužbi kandidata.

Jedna od izmjena, u odnosu na prošlogodišnji Pravilnik, je da će intervju sa kandidatima ponovo biti obavljan u školama. Potrebnu dokumentaciju i ove godine kandidiati mogu dostavljati u formi kopija, dok će tek u školama u kojima dobiju zaposlenje naknadno biti obavezni donijeti orginalne odnosno ovjerene kopije dokumenata. Novina je i da zaposlenici, koji su zbrinuti kao tehnološki višak, ukoliko se odluče za prijavljivanje na kounkurse, neće moći računati na povratak na mjesta na kojima su zbrinuti kao tehnološki višak.

Kompletna konursna procedura trebala bi biti okončana posljednjeg dana avgusta ove godine, tako da se očekuje da već u prvoj sedmici nove školske godine svi oni koji budu angažovani za rad u nastavi sklope ugovore o radu.

Tokom dana Pravilnik o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona bit će objavljen na stranici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona www.monkstk.ba.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*