BiH četvrta na Eurobasketu, Litvanci trojkama do pobjede

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH osvojila je četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. U susretu za treće mjesto naša selekcija je poražena od Litvanije rezultatom 74:49. Litvanci su bolje otvorili meč. Poveli su 7:2, vodili su gotovo cijelim tijekom prve dionice, nakon koje su imali 10 poena prednosti, 25:15. U prvoj dionici smo ostali i bez našeg najboljeg strijelca Edina Atića, koji se povrijedio.

Služio je šut Litvance, naročito u drugoj dionici. Pogađali su trojke u serijama, te su konstantno održavali dvocifrenu razliku. Naša selekcija je pokušavala na sve načine uhvatati priključak. Ipak, nisu uspjeli, pa je nakon prvog poluvremena Litvanija imala 13 poena prednosti, 43:30. Bolje u drugo poluvrijeme ulazi naša reprezentacija.

Dobrom odbranom su uspjeli zaostatak spustiti na minus šest u nekoliko navrata, ali je Litvanija novom serijom trica ponovo uspjela da se odvoji. Nakon 30 minuta igre, Litvanci su imali 10 poena prednosti, 56:46. Litvanci su nastavili s boljom igrom u posljednjoj četvrtini.

Prednost je konstantno rasla, naša selekcija se nije uspjela vratiti, te su Litvanci stigli do pobjede i trećeg mjesta na Evropskom prvenstvu.

Nedim Đedović je bio najefikasniji u našem timu sa 11 poena, dok je Litvaniju predvoio Varnas sa 15 poena.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*