Radio stanica 45 godina emituje zvuk za koji niko nema objašnjenje

Buzzer radio stanica emituje isti signal i poruku više od 45 godina, još od 1970. godine.! Poruka UVB 76 izgovorena je na ruskom akcentu, a poslije nje slijedi serija kodova sastavljena od reči i brojeva.

Šta oni predstavljaju – niko ne zna. Nakon što se poruka izgovori, karakteristično zujanje radio-frekvencije vraća se i traje nekoliko mjeseci. Mnogi pretpostavljaju da je riječ o tajnoj poruci ruske vojske, ali bez obzira na to, Buzzer je podstakao nastanak brojnih teorija zavjere.

Inače sam zvuk sa ove radio stanice se emituje na frekvenciji od 4625 kHz.

Sajt “Numbers station” tvrdi da ovaj radio signal predstavlja projekat ruske vojske, zapravo šifrovani vid komunikacije.

Rajan Šaum, čovjek koji vodi pomenuti sajt, postao je fasciniran misterioznom radio-stanicom. Ipak, kaže da nije pokušao da razbije šifru. “Ovaj tajni kod ne može da razbije niko sem osoba kome je namijenjen”, rekao je mladi student informatike. Jedino što je poznato je da sve poruke dolaze u istom formatu, ali njihovo dešifrovanje predstavlja nemoguću misiju.

Ruski student Egor Esvejev (20), istraživao je prethodnu lokaciju sa koje je navodno dolazio signal “Zujalice”.

“Kao i sva napuštena mjesta, poprilično je jezivo. Ljudi su vrlo čudni. Sjećam se čovjeka na biciklu, koji je dolazio iz pravca šume. Sa sobom nije nosio ništa, a išao je u pravcu polja koja su se prostirala do beskonačnosti. Ništa mi nije bilo jasno, odakle dolazi, kuda ide”, izjavio je Esvejev.

On navodi da su u Povarovu pronašli gomilu vojne dokumentacije, te da smatra da je misteriozna stanica korišćena za neku vrstu interne komunikacije ruskih špijuna i vojske. Ipak, i ova, kao i sve druge teorije, baziraju se na pukom nagađanju.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*