Dva dana nakon teške saobraćajne nesreće povrijeđeni muškarac došao svijesti

Dva dana nakon teške saobraćajne nesreće u mjestu Husino kod Tuzle, na Odjelu intenzivne njege UKC Tuzla hospitalizirani Mehemed B. (19) iz Banovića, došao je svijesti i skinut je s aparata za umjetno disanje, saznaje Klix.ba.

Mehemed B. bio je suvozač u “Fordu Fiesti” koju je u nedjelju, 2. augusta, vozio njegov prijatelj J.S. (21), također iz Banovića, kada su oko 2:50 sati, usljed neprilagođene brzine, sletili s ceste i udarili u potporni zid.

Automobil se zapalio, a dvojicu mladića izvukli su tuzlanski vatrogasci. Vozač J.S. je podlegao na mjestu nesreće, dok je suvozač odvezen kolima hitne pomoći u tuzlansku bolnicu. U teškom stanju mladić je dva dana bio pod nadzorom ljekara Klinike za anesteziologiju i reanimaciju.

“Pacijent je došao svijesti i skinut je s aparata za vještačko disanje. Danas je napustio Odjeljenje intenzivne njege i premješten je na Kliniku za plastičnu i maksiofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla. Komunikativan je, a njegovo stanje je stabilno”, mišljenje ljekara prenijela nam je Ersija Aščerić, portparolka UKC Tuzla.

Mehemed B. je u nesreći dobio teške opekotine po cijelom tijelu, te mu predstoji operacija i dugotrajno liječenje.

(RTV7/Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*