Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača uputila poziv bh. kompanijama

U okviru njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama Centralne i Istočne Evrope, u Pragu će se 15. oktobra održati forum pod nazivom „2nd CEE Procurement & Supply Forum“, prenosi novinska agencija Patria.

Organizatori ovog foruma su njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME e.V) i mreža njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) u zemljama učesnicama. Cilj inicijative je da se odabrane kompanije iz Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ovih zemalja, tj. njihovim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz zadatih djelatnosti poslovanja.

Susreti kompanija će biti organizovani kao B2B-matchmaking razgovori.

Njemačke firme traže dobavljače iz sektora mašinogradnje/gradnje postrojenja i automotiva prema slijedećim grupama proizvoda obrada metala: štancani / tokareni / glodani / presovani / zavareni / kovani / liveni dijelovi, plastika / elektronika: presovani / štancani dijelovi, kalupi; (servo)motori, kablovi te ostalo: površinska obrada, lakiranje, proizvodnja alata.
Profili njemačkih kompanija i prijavni obrazac za učešće na ovom događaju objavljen je na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH, a neophodno ga je poslati najkasnije do 31. avgusta 2015. Pristigle prijave će njemačke firme analizirati i ocijeniti te pozvati one kompanije iz BiH, koje ispunjavaju njihove kriterije. Kotizacija za učešće na B2B-razgovorima za članove AHK BiH s popustom iznosi 245 EUR, a za ostale kompanije 295 EUR. Troškove puta i smještaja snose sami učesnici foruma.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*