Sjajna igra kadeta: Srbija zamrznuta na -20

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 1. kolu Evropskog prvenstva nadigrala je vršnjake iz Srbije (76:56).

Naši mladi košarkaši, koji su na nedavno održanom EYOF-u osvojili zlatnu medalju, nastavili su nizati dobre rezultate. Na otvaranju Evropskog prvenstva su u svim elementima igre nadigrali Srbiju i na kraju su zasluženo slavili sa ubjedljivih 76:56.

Srbija je bolje otvorila susret i nakon prve četvrtine imale je prednost od tri poena (21:18). No, nakon toga na parketu je postojala samo jedna ekipa. Naši mladi momci su iz minuta u minut povećavali svoju prednost, pa su na odmor otišli sa viškom od šest poena (41:35).

U trećoj četvrtini ništa novo, odnosno naša reprezentacija igra sjajno i u posljednjih deset minuta ulazi sa ogormin 17 poena prednosti (61:44).

Do kraja susreta ništa značajnije se nije desilo, odnosno mladi košarkaši Bosne i Hercegovine su uspjeli prednost povećati za konačnih 76:56.

Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Musa sa 27, te Sikiraš sa devet poena, dok su Matić sa 13 i Marjanović sa 12 poena bili najefikasniji kod Srbije.

(RTV7/Sportsport.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*