Musemić: Pokazali smo da smo kvalitetniji tim

Svemu jednom dođe kraj pa tako i seriji loših rezultata tuzlansog kluba na gostovanju kod Slavije. Ahmetović je svojim golom donio vrijedna tri boda, a šef struke Crveno – crnih Husref Musemić prezadovoljan je pobjedom njegovog tima u I. Sarajevu.

“Više smo željeli pobjedu i pokazali smo da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Slavije. Pokazali smo da smo fizički spremniji i to nam je i donijelo uspjeh. Dobro smo se pripremili za njihovu igru dugih lopti što su naši stoperi Moranjkić i Mehmedagić odlično odbranili. Jednostavno, pokupili su sve te duge lopte, te smo osujetili svaki njihov pokušaj da zaprijete našem golu”, objašnjava Musemić, te dodaje da ni loš teren nije spriječio njegove fudbalere da dođu do pobjede:

“Teren je bio loš i nama i njima, ali smo se pripremili i za to. U drugom poluvremenu pokušali smo postići još jedan gol, no nismo uspjeli u tome. Čestitam svojim igračima na pobjedi, ali i Slaviji na fer i korektnoj igri. Pred nama je vrlo brzo utakmica sa Borcem i već od sutra okrećemo se pripremi za taj susret.”

(fksloboda.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*