Ogroman promet, zarada bod

U 4. kolu BHT Premijer lige BiH Crveno – crni su na domaćem terenu dočekali Borac, no na kraju susreta Tušanj se nije radovao. Utakmica je okončana remijem 1:1 (0:0).

Da fudbalska igra nerijetko zna biti okrutna potvrdio je upravo današnji meč. Mladi Banjalučani bukvalno su se nudili našim prvotmcima, ali mreža Borca zatresla se tek jednom.

Musemić je na tušanjski travnjak izveo pobjedničku ekipu koja je puni plijen osvojila u prošlom kolu na gostovanju kod Slavije: Pirić, Efendić, Mehmedagić, Moranjkić, Ivetić, Stjepanović, Ordagić, Mehidić, Govedarica, Zeba, Ahmetović.

Iako su gosti u prvih desetak minuta imali veći posjed lopte, prvi ozbiljniji napada Crveno – crnih izazivali su uzdahe sa tribina. Nažalost, u 15. minuti susreta Musemić je bio prisiljen napraviti prvu izmjenu jer je nakon snažnog sudara glavama sa jednim igračem Borca Moranjkić napustio teren. Umjesto njega u igru je ušao Salihović.

Ipak, vezni red je držao konce igre u svojim nogama, a bočni igrači našeg tima imali su veliki prostor za kreiranje prilika i danas odličnom Ahmetoviću. Uparvo naš prvi napadač sjajno je uposlio Govedaricu koji usamljen na drugoj stativi umjesto u rašlje, loptu šalje Fukarama na Sjeveru. Bila je to najbolja prilika u prvom poluvremnu, no daleko od toga i posljednja. Efendić, Mehidić, Ivetić i Govedarica dugo nisu imali više prostora za ubacivanje lopte u šesnaesterac protivnika nego što je to bilo danas. Na drugu, na prvu stativu, povratne prizemne lopte…samo je djelić pokušaja da se uposle saigrači i zatrese mreža Borca. No, kako to obično biva u fudbalu, gol gostiju ostao je netaknut. Najviše zbog manjka koncentracije naših fudbalera.

U drugom poluvremenu Crveno – crni još ofanzivnije napadaju goste. Na momente su naši fudbaleri žurili u napad više nego što je to potrebno, ali Borac se dobro branio. Oko gostiju se plela mreža, no kada je cijeli Tušanj čekao da napokon kapituliraju, Banjalučani su kaznili sve naše promašaje. Dubinska lopta ka našem golu izbacila je u prvi plan Jovića koji koristi svoju brzinu i izbija pred Pirića. Nije mu bilo teško da postigne gol i dovede goste u vodstvo 0:1. Igrala se 52. minuta.

Iako su na momenat bili iznenađeni, Crveno – crni su brzo nastavili u ubitačnom ritmu napadati goste. U 63. minuti Tušanj je proključao. Govedarica je sa dvadesetak metara odaslao projektil ka golu Borca, golman gostiju Ružić odbija loptu, a na pravm mjestu je Ahmetović koji postiže izjednačujući gol za Crveno – crne.

Do kraja susreta u igru su ušli Sarić i Veselinović, a naš tim je nastavio sa atacima ka golu Borca. Nažalost, do preokreta se nije došlo. Jednostavno, stvorene prilike i poluprilike odlazile su u nepovrat. Prava je šteta što nisu osvojena nova tri boda koja bi naš tim lansirala u gornji dio tabele.

(fksloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*