Liga prvaka: Gostujući trijumfi Dinama i Shakhtara, Valencija bolja od Monaca

Basel je u šestoj minuti sudijske nadoknade ostao bez trijumfa nad Maccabijem iz Tel Aviva. Meč je okončan rezultatom 2:2. Zehavi je goste doveo u vodstvo, da bi samo nekoliko minuta kasnije izjednačio Delgado iz penala. Za 2:1 u samom finišu pogodio je Embolo, da bi u šestoj minuti sudijske nadoknade Zahavi drugim golom rastužio domaće navijače.

Celtic je već nakon deset minuta imao veliku prednost protiv Malmoa, a za vodstvo od 2:0 pogotke su postigli Griffiths i Bitton. Početkom drugog poluvremena smanjio je Berget, da bi nešto poslije za 3:1 pogodio po drugi put Griffiths. Konačnih 3:2 u samom finišu postavio je svojim drugim golom Berget.

Kazna za nekoiko propuštenih prilika domaćeg tima uslijedila je u finišu prvog poluvremena kada je pogodak za Shakhtar postigao Marlos nakon centaršuta sa lijeve strane. Srđan Grahovac je u domaćem timu odigrao svih 90 minuta.

Zanimljiv meč odigran je na Mestalli između Valencije i Monaca. Trijumfovali su domaći igrači rezultatom 3:1, a pogotke su postigli Rodrigo, Parejo i Feghouli. Pogodak za gostujući tim bio je djelo Pašaliaća.

Zagrebački Dinamo pred revanš u Maksimiru ima odličnih 2:1 iz Albanije protiv tamošnjeg šampiona Skenderbeua. Domaći tim je poveo golom Shkembija, izjednačio je Soudani, da bi trijumf Dinamu golom u sudijskoj nadoknadi donio odlični Pivarić. Armin Hodžić je odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, Play off:

Skenderbeu – Dinamo 1:2
Celtic – Malmo 3:2
Basel – MAccabi Tel Aviv 2:2
Rapid – Shakhtar 0:1
Valencia – Monaco 3:1

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*