Predsjedništvo BiH: Čović i Izetbegović izrazili ponos zbog uspjeha bh. košarkaša i obećali pomoć

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarali su sa košarkašima i rukovodstvom kadetske košarkaške reprezentacije BiH i Olimpijskog komiteteta BiH o uspjesima, ali i problemima s kojima se susreću u Košarkaškom savezu i Olimpijskom komitetu BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su košarkašima osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu i izrazili ponos zbog velikog uspjeha mlade košarkaške reprezentacije i njihovog rukovodstva.

Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, izrazio je zahvalnost Predsjedništvu BiH za prijem i podršku bh. sportu. Kako je istakao, izvanredni rezultati bh. sportista, počevši od zadnjeg uspjeha kadeta košarkaške reprezentacije, uspjeha Amela Tuke na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, uspjeha juniorske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, te drugi bh. sportski uspjesi, rezultati su kojima se BiH izuzetno promovisala i zahtijevaju ozbiljniji pristup bh. institucija bh. sportu, te više ulaganja.

Predsjednik OKBiH pozvao je Predsjedništvo da podrži bh. sportaše svojim prisustvom i na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2016. u Lilehammeru, a poziv je upućen i za prisustvo na manifestaciji Izbora sportiste godine u decembru.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović i trener kadetske reprezentacije BiH Josip Pandža također su zahvalili za prijem i izrazili ponos zbog velikog uspjeha mladih reprezentativaca.

Članovi Predsjedništva BiH poželjeli su uspjeh kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji, istaknuvši da je svojim rezultatima i timskih radom promovisala BiH na najbolji način, te su obećali pomoć i podršku institucija vlasti u daljnoj afirmaciji sporta u BiH.

U ime člana Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića sastanku je prisustvovao savjetnik Predrag Grgić.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*