Završena trodnevna konferencija za mlade ˝Uvijek postoji izbor˝ – Mladi poručili ˝Želimo zajedničku budućnost bez nasilja˝

„Uvijek postoji izbor-Civilna hrabrost u vremenu rata i mira“ naziv je konferencije za mlade koja je okupila mlade iz BiH, regije i šire. Kroz brojne debate, edukativne radionice i panel diskusije više od 100 mladih ljudi pokušavalo je proteklih dana detektovati probleme iz prošlosti koji utiču na izgradnju bolje budućnosti, budućnosti bez nasilja.

Razgovaralo se o pomirenju nakon ratnih sukoba. Mladi nisu krivi za ono što se dešavalo u prošlosti jer tada nisu bili ni rođeni. Smatraju da se u prošlosti ne treba zadržavati ali je treba poštovati. Jedino tako je moguće nastaviti dalje zajedno, poručili su.

Tokom trodnevne konferencije razmjenjivala su se iskustva, dobre prakse i projekti između mladih. Događaj se odvijao na 5 različitih lokacija uz bogat kulturno zabavni program.

Ovaj veliki projekat, u kojem su mladi imali glavnu riječ, podržao je i Grad Tuzla, pa je tako gradonačelniku Jasminu Imamoviću dodjeljena zahvalnica.

Lejla Zonić, predstavnica organizacionog odbora ističe kako su organizatori zadovoljni postignutim rezultatima jer je iz Tuzle još jednom poslana poruka multikulturalnosti i suživota.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*