Sportsko – rekreativni projekat „Pokret za radost – fitnes dan“ Tuzla

U okviru projekta promocije aktivnog životnog stila Grad Tuzla, „Pokret za radost“, i Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla, organizuju manifestaciju „Pokret za radost – fitnes dan“,  koja će se održati 15. septembra 2015. godine u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u periodu od 10.00-14.00 sati.

Cilj je inspirisati što veći broj ljudi da žive aktivno i omogućiti im da se uključe u organizovane aktivnosti.

Imajući u vidu prošlogodišnji uspjeh očekuje se učešće preko 2.000 građana grada Tuzle, studenata Univerziteta u Tuzli, učenika osnovnih i srednjih škola, organizovanih grupa uposlenika javnih preduzeća i privrednih subjekata, članova sportskih organizacija i kolektiva, i svih ostalih zainteresiranih.

Ovim projektom podsjeća se na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje i daje primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu.

Pokrovitelji projekta su Grad Tuzla, Coca-Cola HBC B-H „Pokret za radost – Fitnes čas“, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, stručnu podršku daju Fakultet za tjelesni odgoj i sport UNTZ, JZNU Dom zdravlja „Mustafa Šehović“ Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta „Medicus“, Udruženje nastavnika tjelesnog odgoja TK, Crveni Krst/Križ grada Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH – ADA BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*